Parelfair heeft een aantal activiteiten die plaatsvinden in het gebouw aan de Blokshekken 6 in Oisterwijk. Met deze bijeenkomsten richten we ons op mensen die wat extra zorg kunnen gebruiken maar sluiten niemand uit. Heeft u behoefte aan een leuke activiteit om mensen te ontmoeten neem dan ook eens deel aan één van onze activiteiten? 

Creatieve middagen bij Parelfair

Hebt u zin in een gezellige middag en bent u een beetje creatief?
Dan bent u bij ons op de juiste plaats!

De creatieve middag van Parelfair bestaat uit gasten van diverse leeftijden die iets anders willen dan de dagelijkse sleur. Er wordt geknutseld, geplakt en geverfd maar vooral gekletst bij een kopje koffie of thee met wat lekkers.

Eenmaal in de maand komt men bij elkaar op woensdag van 14.00 tot 16.00 uur in ons gebouw aan de Blokshekken, waar men wordt ontvangen door een 6 tal vrijwilligers die ondersteunen waar nodig. Men kijkt uit naar deze ontmoetingen en gaan na afloop trots naar huis met het eigen kunstwerk. Er zijn geen kosten aan verbonden, maar een vrijwillige bijdrage in “ons varkentje” wordt op prijs gesteld.

Info:: Tonny IJpelaar tel: 06 280 685 61 of mail tonnyijpelaar@gmail.com

Recreative middagen bij Parelfair

Al jaren zijn dezelfde enthousiaste vrijwilligers bereid om voor de (meestal) oudere inwoners van Oisterwijk een gezellige middag te organiseren. Voorheen noemde men dit “de Welfare”. Op de 1e woensdagmiddag van de maand is men welkom vanaf half 2 binnen het vertrouwde gebouw aan de Blokshekken 6. Wie niet in staat is om alleen te komen wordt gehaald en weer thuisgebracht door de vrijwilliger. Na een kopje koffie of thee worden er groepjes gevormd voor een spelletje kaarten, rummikub e.d. of gewoon een gezellige klets met wat lekkers erbij en een glaasje fris gaat men rond 4 uur weer tevreden naar huis. Belangrijk is het sociale contact en de controle over en onder elkaar. Eens per jaar gaat bijna iedereen van deze club mee met een verzorgde dagtrip, daar kijkt men altijd erg naar uit. Eigen bijdrage wordt hier wel voor gevraagd. Er is nog plek om op de 1e woensdag van de maand aan te sluiten. Vrijblijvend kan men komen kennis maken. Deelname is gratis.

Voor inlichtingen en belangstelling:
Heleen v/d Linden. Telefoonnummer: 013 521 5540

Parelfair Ontspanningsgroep

In 2023 zijn we gestart met de Parelfair Ontspanningsgroep. Deze activiteiten worden georganiseerd door vrijwilligers die voorheen aangesloten waren bij Sint Liduina. Vrijwel iedere maand op woensdagmiddag van 13.30 uur tot ca 16.00 uur wordt een ontspanningsactiviteit georganiseerd zoals Bingo, een zanger, verteller of een film. 

Data voorjaar 2023: 22 maart, 26 april, 17 mei en 28 juni.

U kunt vrij inlopen om deel te nemen aan de activiteit. U krijgt een gratis kopje koffie of thee aangeboden. Soms wordt wel een bijdrage gevraagd, voor de bingo bijvoorbeeld kunt u een kaart kopen, en die geeft u kans op een van de mooie prijzen.

Indien de deelnemers wat extra zorghulp nodig hebben zijn de ervaren vrijwilligers van Parelfair aanwezig om een helpende hand te bieden. Voor Info en deelname: Herman Donders 06-20791978

 

Wij helpen bij uw activiteit

Heeft u een activiteit en kunt u daarbij wat zorgondersteuning gebruiken. Onze deskundige vrijwilligers kunnen u daarbij van dienst zijn. 

U kunt hiervoor contact opnemen met Herman Donders 06-20791978

Contact en informatie

Mocht u naar aanleiding van bovenstaande activiteiten vragen hebben, of wilt u uzelf of iemand anders opgeven dan kunt u contact opnemen met de volgende contactpersonen:

Creatieve middag:  Tonny Ijpelaar, tel: 06 280 685 61

Recreatieve middag:  Heleen v/d Linden, tel: 013 521 5540

Ontspanningsgroep en Ondersteuning: Herman Donders tel: 06 207 919 78